Mimořádná opatření pro zasílání v mrazech

Vážení zákazníci,

v aktuálních silných mrazech se nám množí případy, kdy se v zásilkách doručeného hmyzu vyskytuje částečná nebo i úplná mortalita, a to zejména u objednávek cvrčků, kteří jsou na nízké teploty nejchoulostivější.

My sami se snažíme riziko mortality doručeného hmyzu omezit tím, že všechny zásilky nyní balíme do dvojitého zatepleného balení a vy za sebe můžete přispět k maximálnímu omezení tohoto rizika následujícími opatřeními:

  1. objednat do zásilky minimálně jeden výhřevný sáček, možné je ale přiobjednat i více výhřevných sáčků, čímž se zvýší šance na přežití přepravovaného hmyzu (více výhřevných sáčků je nutností u vícepoložkových objednávek, např. u čtyř zasílaných krabiček jsou potřeba dva sáčky, u šesti krabiček tři sáčky atd.)
  2. nechat si poslat „balík na poštu“, nikoliv „balík do ruky“, tím ušetříte zasílanému hmyzu půl dne rozvážení v poštovním autě, které samozřejmě není vytápěné a před každým domem má dlouho otevřené dveře do nákladového prostoru

Zároveň vás dopředu upozorňujeme, že ani výhřevný sáček nemusí v současných mimořádných mrazech zajistit doručení živého hmyzu. Rozhodujícím faktorem pro přežití zasílaného hmyzu je způsob, jakým s přepravovanou zásilkou zachází Česká pošta, zda nenechá balíček ležet delší dobu na mraze apod. Tyto podmínky přepravy nejsme schopni ovlivnit a tedy ani nést odpovědnost za stav doručeného hmyzu.