POZOR - předpověď nočních mrazů, nutno objednávat výhřevné sáčky, viz zde

Novinky, Strana 8

Nová podoba a funkce eshopu

Trochu jsme se s tím poprali, věnovali tomu spousty času a výsledek se dostavil.
Náš eshop Broukárna.cz vám nyní nabízí moderní vzhled, lepší celkovou přehlednost a funkčnost, a to hlavně na mobilech a tabletech, a také rozšíření stávající nabídky plateb o nové pohodlnější platební metody. Využít můžete online platby za vaše nákupy buď platebními kartami přes zabezpečenou platební bránu GoPay, nebo online bankovními převody, při nichž vás systém přesměruje na přihlašovací stránku vašeho internetového bankovnictví, kde se vám po přihlášení zorazí předvyplněný platební příkaz, který jednoduše odešlete jedním kliknutím.
Přejeme vám příjemné nákupy a hezký zbytek letního období.
Vaše Broukárna.cz

Plánované změny našeho e-shopu

Vážení zákazníci,
v nejbližších dnech pro vás chystáme poměrně zásadní změny našeho e-shopu, které vám mají usnadnit a zpříjemnit nakupování.
Kromě modernějšího vzhledu a lepší přehlednosti a funkčnosti e-shopu na smartphonech pro vás chystáme hlavně možnost platby kartou nebo on-line bankovním převodem, kdy vám e-shop přichystá už vyplněný bankovní příkaz do vašeho internetbankingu nebo smartbankingu a na vás bude už jen se přihlásit a připravený příkaz odsouhlasit.
Přejeme vám hezký zbytek víkendu a těšíme se na další spolupráci s vámi.
vaše Broukárna

Zasílání během červencových svátků

Vážení zákazníci,

v prvním červencovém týdnu nás opět čekají dva státní svátky, a to ve středu 5.7. a čtvrtek 6.7. V tyto dny Česká pošta nepracuje a tak i my musíme upravit termíny odesílání vašich objednávek tak, aby zasílaný hmyz neuvíznul přes svátky nebo přes víkend někde v poštovních spárech. Vaše objednávky před tímto svátečním týdnem a po něm tedy budeme vyřizovat následovně:

- balíky do ruky a balíky na poštu budeme odesílat naposledy ve středu 28. června (doručení ve čtvrtek nebo pátek)

- balíky EMS budeme odesílat naposledy v pátek 30. června (doručení v sobotu)

- osobní odběry budeme vyřizovat naposledy v pátek 30. června (převzetí v pátek odpoledne)

- na normální režim zasílání a osobních odběrů najedeme zase v pondělí 10. července

Děkujeme za pochopení a přejeme vám příjemný sváteční nebo dovolenkový týden.
Vaše Broukarna.cz

Dovolená od 26.5. do 4.6.
Vážení zákazníci,
v termínu od pátku 26.května do neděle 4. června máme dovolenou a na tuto dobu přerušujeme odesílání vašich objednávek i vydávání osobních odběrů, proto vás prosíme, směřujte vaše případné objednávky na dobu před nebo po tomto uvedeném období. Moc se vám omlouváme za případně způsobené nepříjemnosti, ale po všech těch víkendech, svátcích i štědrých dnech strávených okolo našich brouků to jednou už muselo přijít.
Poslední objednávky před dovolenou budeme odesílat ve středu 24.5. (balíky do ruky a balíky na poštu), resp. ve čtvrtek 25.5. (balíky EMS) a poslední osobní odběry budeme vydávat rovněž ve čtvrtek 25.5. První objednávky a osobní odběry po dovolené začneme expedovat zase v pondělí 5. června, kdy opět najíždíme na normální režim našeho provozu (viz https://www.broukarna.cz/jak-nakupovat/). 
Děkujeme za pochopení a ještě jednou se omlouváme za případně způsobené nepříjemnosti.
Vaše Broukárna
Velikonoční provoz Broukárny

Tyto dva týdny od 10. do 23. dubna jsou sváteční, se dny pracovního klidu v pátek 14. dubna a v pondělí 17. dubna. V tyto dny nebude Česká pošta doručovat zásilky a tak i my musíme upravit termíny odesílání vašich objednávek, a to následovně:
- v prvním svátečním týdnu budeme odesílat zásilky jen v pondělí 10.4. a úterý 11.4.
- ve duhém svátečním týdnu budeme odesílat zásilky jen v úterý 18.4. a středu 19.4.
Důvodem těchto úprav běžných odesílacích termínů je snaha, aby vaše zásilky nezůstaly viset na poště přes prodloužený sváteční víkend.
Děkujeme za pochopení a přejeme vám příjemné velikonoce a spoustu hezkého počasí ve volných dnech

Zahájení prodeje larev potemníka stájového (Buffalo)

Dnešním dnem uvádíme do prodeje na našem e-shopu larvy potemníka stájového (Buffalo), které bývají často označováni jako "malí mouční červi", oproti nim ale obsahují mnohem menší množství chitinu a jsou tedy snadněji stravitelní zejména pro mláďata krmených živočichů. Zde pod tímto odkazem je k prohlédnutí i video, na němž je možné vidět, jak jsou pěkně čiperní. Podrobnější popis předností těchto červů najdete pod tímto odkazem.

Výstavba nových chovných prostor

Už od podzimu soustavně pracujeme na výstavbě nových chovných prostor, abychom měli pokud možno vždy plnou skladbu sortimentu, který vám nabízíme na našem e-shopu. Jde to ztuha a pomalu, jak je to ve stavebnictví běžné, ale už začínáme rozšiřovat náš chov do prvních nových místností a brzy by to mělo být poznat i na pestrosti naší nabídky.
Hezké nadcházející jarní dny vám přeje
vaše Broukarna.cz

Mimořádná opatření pro zasílání v mrazech

Vážení zákazníci,

v aktuálních silných mrazech se nám množí případy, kdy se v zásilkách doručeného hmyzu vyskytuje částečná nebo i úplná mortalita, a to zejména u objednávek cvrčků, kteří jsou na nízké teploty nejchoulostivější.

My sami se snažíme riziko mortality doručeného hmyzu omezit tím, že všechny zásilky nyní balíme do dvojitého zatepleného balení a vy za sebe můžete přispět k maximálnímu omezení tohoto rizika následujícími opatřeními:

  1. objednat do zásilky minimálně jeden výhřevný sáček, možné je ale přiobjednat i více výhřevných sáčků, čímž se zvýší šance na přežití přepravovaného hmyzu (více výhřevných sáčků je nutností u vícepoložkových objednávek, např. u čtyř zasílaných krabiček jsou potřeba dva sáčky, u šesti krabiček tři sáčky atd.)
  2. nechat si poslat „balík na poštu“, nikoliv „balík do ruky“, tím ušetříte zasílanému hmyzu půl dne rozvážení v poštovním autě, které samozřejmě není vytápěné a před každým domem má dlouho otevřené dveře do nákladového prostoru

Zároveň vás dopředu upozorňujeme, že ani výhřevný sáček nemusí v současných mimořádných mrazech zajistit doručení živého hmyzu. Rozhodujícím faktorem pro přežití zasílaného hmyzu je způsob, jakým s přepravovanou zásilkou zachází Česká pošta, zda nenechá balíček ležet delší dobu na mraze apod. Tyto podmínky přepravy nejsme schopni ovlivnit a tedy ani nést odpovědnost za stav doručeného hmyzu.

Provoz Broukárny ve zbývající části prosince

Vzhledem k plánované stávce zaměstnanců České pošty v pondělí 19.12. a čtvrtek 22.12. budeme ve zbývající části roku fungovat následovně:

- balíky EMS budeme odesílat pouze ve dnech 19.12. a 20.12. a pak až 2.1.

- balíky do ruky a na poštu budeme opět zasílat až od 2.1.

- osobní odběry budou možné každý den až do 23.12. a potom znovu od 2.1.

Přejeme vám hezký předvánoční čas, příjemně strávené svátky s lidmi, které máte rádi a v novém roce se zase budeme těšit na další spolupráci s vámi, našimi milými zákazníky.

Vaše Broukarna.cz

Doporučení pro včasné doručování objednávek

V posledních dvou týdnech se začínají množit případy, kdy Česká pošta některé naše zásilky ("balíky do ruky" a "balíky na poštu") doručí až za tři nebo čtyři dny po odeslání, někdy dokonce i později, což v kombinaci s nízkými nočními teplotami přepravovanému živému hmyzu příliš nesvědčí. Důvodem natahovaní doručovacích lhůt je tradiční předvánoční nápor zásilek v síti České pošty a tento stav se až do vánoc bude nejspíš jen zhoršovat.
Doporučujeme proto všem našim zákazníkům dočasně volit u objednávek hmyzu způsob dopravy "balík EMS", který je sice o 36 Kč dražší, než standardní poštovné, ale můžete se spolehnout na to, že EMS zásilka k vám dorazí hned druhý den po odeslání a nakoupený hmyz bude v bezvadné kondici. Nově také nabídneme na našem e-shopu možnost objednat si k nakupovanému hmyzu výhřevné sáčky, které zajistí vhodnou teplotu uvnitř zásilky po dobu 40 hodin od odeslání zásilky.
Děkujeme za spolupráci a přejeme vám příjemný předvánoční čas.
Vaše Broukarna.cz